Sunday, January 28, 2007

En Sevdiğim (Ecnebi) Kötüler Volume 2

"Sıkıldık iyilikten yaşasın kötülük" diyenlere bu kötülük araştırmasının 2. bölümünü yayınlıyorum. Bizim masum Türk aktörlere göre yabancılar kötülüğün hakkını tam vererek oynuyorlar.


İşte unutulmaz filmlerden unutulmaz kötülük performansları




1.Terminator 2: Robert Patrick desem belki hemen bişi ifade etmez ama T100 denince Terminator serisinin sıkı takipçileri 2. seride, dünyaya Arnold'u öldürmeye gelen androidi hatırlarlar hemen. Bütün film boyunca polis üniformasıyla dolaşan bu androidin hazin sonu bir civa fabrikasında bitmekteydi yanlış hatırlamıyorsam. Magma kılıklı bir sıvının içinde T1OO yitip gidiyordu ergimeye uğrayaraktan. Öldüğüne üzülmüştüm, o kadar benimsemişimki androidliğini bile unutmuştum.







2. Gladiator: Joaquin Phoenix. Kötü prenssss. Bir el hareketi vardır bitirin işini gibilerinden acımasız, psikopat, ruh hastası... Her an yeğenini öldürücekmiş gibi davranıp yüreğimizi hop hop ettiren sahneler çok etkileyici bence. Maalesef bu aktörün ismini hiç bi zaman doğru düzgün telaffuz edemedim, benim icin hep gladyotordeki kötü prenstir:D





















3. Red Dragon: Ralph Fiennes. İngiliz Hasta'nın naif aktörü Ralph, Hannibal serisinde bir caniye dönüşürse... Adamda cani tipi yok. Bu yüzden kızamıyosun, korkamiosun e bi de kör kadın (Emily Watson) da aşık olunca buna. Gariban bu yaa diyip seviosun adamı işte dragon mragon napican o da bi kalp taşio bi yerde:D



4.Blood Sport: Kan Sporu!!! Jean Claude Van Damme'ın en sevdiğim filmidir. Burdaki kötü adamı Bolo Yeung:) hepimiz biliriz ki bu adam karate filmlerinin en kötüsüdür hep. Bu adamın jenerik ismi genelde ChongLee'dir. İlla sonuna bi Lee eklenir. Bazen bu adam B tipi Amerikan filmlerinde de çıkar karşımıza. Her karşılaşmada da illaki bi şike yapar. Kan Sporu'nda Van Damme'ın gözüne toz atarak; adamcağızı kör dövüştürmüş, komitenin sırtını dönmesine sebep olmuştur:) Komite arkasını döndü diye bi de anons edilir:)))





5. Rocky 4: Ivan Drago'yu kim unutabilir kii. Gerçek ismi Dolph Lundgren olan aktör burda olduğu gibi Rus Boksçu bazen de bir S.S. Subayı olarak çıkar karşımıza (iyiyi oynadığı rollerde de bi yakuza savaşçısı olarak görmüşlüğüm vardır kendisini). Aslen İsveç'lidir bu vücut geliştirmeci arkadaşımız:) Aslında bence İskandinav mitolojisinden fırlayıp günümüze gelmişte olabilir:)) Rocky serisinin en sevdiğim filminde de hırslı karısı Bridget Nielsen'le birlikte kötülüğün o soğuk duruşunu bize yeterince anlatmıştır. Bu adamın film boyunca zaten 2-3 repliği vardır. Tüm film boyunca kendini ya koşu bandında ya da orasına burasına takılmış aletlerle efor testlerinde görmekteyiz. Öldürdüğü Apollo'nun arkasından da "ölürse ölür" demesi güzel bir kötülük repliğidir. Tüm film boyunca sıfır mimik kullanmış ve sadece 2 kere konuşmuştur ama hakkıyla da dövüşmüştür:)





İlk aklıma gelenler bunlar, kötülük araştırması dizi film kategorisinde devam edecektir...

1 comment:

Cakko said...

hiç kimse batman returns daki penguen danny de vito kadar kötü ve çirkin olamaz !

ilerde bi sexyler araştırması da yaparız dimi mine:)halkın talebi olarak düşün hihihihihi