Saturday, January 13, 2007

TOKSIKLENMEK VE HAYATIN ANLAMI

Simdiye kadar tanidiginiz insanlari unutmayin. Her insan birbirinden farklidir ama yine de cogu bir ornek yaratilmistir ve genelde defo yerleri aynidir. Yuzleri, sesleri unutabilirsiniz ama olanlari hic unutmayin. Kurulan cumle yapilarini, oznenin yuklemin yerlerini iyice belleginize kaziyin ki bir daha ki sefere anlatim bozukluklarina takilmayin.

Gidenlere kayip gozuyle bakmaktan vazgecin. Onlar sadece siz izin verdiginiz surece hayatinizdalar. Gitmelerine dur demeyeceginizi bildikleri icin sizi secmisler. Yatiya gelenlere temiz carsaf verin kendilerini evlerinde hissetsinler. ama bilinen bir gercek vardir ki misafirler de baliklara benzerler ve 3 gun sonra kokmaya baslarlar…

Bilginizi ve bilgeliginizi herkesle paylasmayin. Birinin hayatina cok sey katanlar degil, hayatindan alip goturenler hatirlanir hep ve herkesin bildigi bir sey vardir ki reklamin iyisi kotusu olmaz.. kimse heykelinizi dikmez cok iyi biri olarak kalirsiniz hep ve ‘iyi’ olmak bazen sıkıcı bir seydir.

Anlatacak cok seyiniz olsun ama anlatmaya zamaniniz olmasin. Yasadiklariniz, uzuntuleriniz, dertleriniz hayata karissin. Boylece bunlari tekrar yasayip ekstra vakit kaybetmeyin. Hastaliginizi ayakta atlatin. Ilk oksurukte antibiyotige sarilmayin.
Arada bir guzel bir yazi okuyun, kaliteli bir muzik dinleyin, pahali bir sarap icin. Adamlar sizin icin yapior bunlari guzel olan herseyden etkilenmeyi bilin. Ama kirolara da tepkili davranmayin cunku dunyanin en eglenceli insanlari kirolar ve gaylerdir.

Sacmalamaktan korkmayin, sacmaladiginizin farkinda olun yeter. Bos konusabilir, igrenc espriler yapabilirsiniz. Ama bunu aliskanlik haline getirmeyin lutfen. Ipler nasil olsa sizin elinizde istediginiz zaman cildirabilir, istediginiz zaman toplayabilirsiniz kendinizi. Uzaktan bakanlar ruh hastasi oldugunuzu dusunse bile sizi seven arkadaslariniz var. Ruh hastasiyken bile hala esprili ve komikseniz cok da sorun olmaz. Yeterki mizahi yonunuzu kaybetmeyin.

Bazen siradan birisiymissiniz gibi davranin. Hadiii bunu yapabilirsiniz bu kadar mukemmel olmak kime ne getirmis ki.. sadece serzenisten baska neye yarior ki? Herseyim var, akilliyim, guzelim, zekiyim, kasliyim, isim var etc. ama neden bir sevgilim yok??? Allahim kismetsiz miyim?? Bu dunyada illa ki kismetsiz birileri var ama o siz degilsiniz. Lubnanli cocuklar mesela…

Konumuzla bir ilgisi yok ama gunde 2 kere dus alin. Kokmus insanlarla ayni toplu tasima aracinda seyahat etmek hic hos olmuyor. Deodorant sikmayi sakin unutmayin. Insan terlemese bile strese girip toksiklenmeye baslior. Strese girdikce toksikleniyor, toksiklendikce strese giriyor. Caktirmadan kendini koklamaya basliyor. Bunu bir fark eden olmus mudur acaba diye panikleyip korku hormonu salgiliyor ve tabiki bu salgilanmaya esdegerde toksikleniyor. Yani igrenc bisi. Ama konuyu uzatmaktan kendimi alamiyorum. Cunku nedense igrenc seylerden konusurken hem igreniriz hem de konusmaya devam ederiz. Tum bunlari yaparken de toksiklenir miyiz bilmiyorum.

Hayatin boktan oldugunu dusunuyorsaniz, oyle oldugunu dusunmeye devam edin. Illaki guzel bisiler oluyor ve boktan oldugunu unutuyorsunuz bazen. Sonra guzel seyler siradan; siradan seyler boktan oluyor bir sure sonra. Bu donguyu kirmak kimin elinde bilmiyorum. Bunca saat neden ahkam kestigimi de bilmiyorum. Kendi hayatimda bunlarin kacini uyguluyorum onu da bilmiyorum. Benim sadece edebi yonum kuvvetlidir. Havali cumleler kurmayi severim. Cogu insan da anlamaz ne demek istedigimi. Bundan gizli bir haz duydugumu da saklayamam.

Hayata dair yazacak cok sey var aslinda. Bununla ilgili yazan cok iyi yazarlar var gidip onlari okuyun. Kaptirmayin kendinizi bu blog cilginligina. Bu yazidan da cok etkilenmeyin. Herkes kendi hayatinin anlamini kendi bulur. Herkesin yasadigi hayat dogrudur. Insanlari oldugu gibi kabullenelim sevelim sevilelim bu dunya kimseye kalmaz falan filan iste…

P.S: Terlemek yerine toksiklenmek kelimesini kullanmak daha bilimsel dursa da neticede toksik ve ter ayni seydir ve ikisi de igrenctir.

Mine

3 comments:

Cakko said...

minicopat hayata bakış açımızı yine irdelemiş ve yine gerçekleri göz önüne sermişsin

10 numara bir yazı olmuş

burdan çıkan anafikir göründüğün gibi ol yada lduğun gibi görün ve rahat ol ! diye düşünüyorum.

yazılarını ve blogunu sıkı sıkı takip edicez haberin olsun

hayırlı olsun cnm kiss uuuuuuuuuu:)

MinicopaT said...

msnden de telefondan da konuşamıyoruz doğru düzgün bari bloklarımızı takip edelim de öldük mü kaldık mı bilelimm bari:)görüşelim görüşelimmm al sana en son lise kantininde kaldık valla:p

tesekkur ederim cnm yorumların için senin blog da pek havalı, renkli, yengeli falan:)

kaplumkurbaga said...

Çok edebi başlayıp başlayan yazını okurken siktir mineye noolmuş diyordukmi sonlara doğru bokunu çıkarıp kaygılarımı giderdin
iş kadını olman pek bişi değiştirmemiş galba:)